Bestanden voor Building Information Modelling (BIM) beschikbaar

BMT biedt de unieke mogelijkheid van al haar producten (ook maatwerk) Revit bestanden aan te leveren voor BIM software. Het gaat bijvoorbeeld om 3D-bestanden van hemelwaterafvoeren, loofafscheiders, dakdoorvoeren etc.

Wat is BIM?

Bij een BIM (Bouwwerk Informatie Model) wordt alle informatie van een bouw of constructie geïntegreerd in een 3D-model. Alle informatie met betrekking tot het ontwerpen en bouwen wordt hierin vastgelegd. Hierbij gaat het niet alleen om de bouw zelf, maar zelfs om losse onderdelen en accessoires.

Bekijk dit filmpje voor een impressie van een BIM-project.

Waarom BIM?

BIM is bij BMT al jaren een vast onderdeel van het bouwproces. Door het gebruik van BIM kan BMT integrale samenwerkingsverbanden vormen met ontwerpers, constructeurs, adviseurs, installateurs, leveranciers en onderaannemers.

Handige informatie voor architecten

BMT Brekelmans Techniek gaat met zijn tijd mee, ook op digitaal gebied. Van alle producten zijn 3D tekeningen en dwg-bestanden beschikbaar. Uniek is dat BMT ook bestanden aanlevert voor Building Information Modelling (BIM). Wij maken hiervoor gebruik van Inventor en Revit.

Zelfs voor onze maatwerkproducten kunnen wij deze bestanden aanleveren. Zo kunnen architecten alle dakmaterialen direct in hun ontwerpen verwerken en krijgt u een goed beel van hoe het product eruit komt te zien.

Technisch advies nodig? Bel gerust: (013) 572 15 70.